Skoči na glavno vsebino

VSTOPANJE V ŠOLO IN ODHAJANJE IZ NJE V SPREMSTVU STARŠEV

Avg 30, 2024 | Obvestila

Spoštovani,
na OŠ Kolezija, lokacija Cesta v Mestni log, smo spremenili način vstopanja v šolo in odhajanje iz nje. Učenci starši in drugi obiskovalci lahko sedaj v šolo vstopajo le skozi glavni vhod, ki se nahaja nasproti igrišč.

PRIHOD V ŠOLO
Starši, ki svojega otroka spremljate v šolo, se od njega poslovite pri glavnem vhodu. Otrok bo nato samostojno odšel do garderobne omarice, se tam preobul in preoblekel ter se odpravil v učilnico. Na hodnikih bodo v pomoč dežurni učitelji, ki bodo pomagali pri usmerjanju po objektu. Prepričana sem, da naši učenci že dobro poznajo prostore in se bodo hitro znašli.
Izjema so le starši prvošolcev, ki lahko svojega otroka, če bo to potreboval, v uvajalnem obdobju do 30. septembra pospremite do učilnice. Učenci bodo že prvi dan spoznali pot do učilnice in verjamemo, da jih bo velika večina že zelo kmalu zmogla pot od vhodnih vrat do učilnice opraviti samostojno.
Po 8.20 bo šola zaklenjena, zato v primeru, da boste otroka pripeljali po 8.20, pozvonite pri glavnem vhodu in vrata vam bomo odprli. Želimo si, da otroke v šolo pošljete dovolj zgodaj, da ne bodo naleteli na zaprta vrata.

ODHOD IZ ŠOLE
Letošnja novost na šoli je prisotnost nove sodelavke, ki bo na OŠ Kolezija lokacija Cesta v Mestni log v času od 12.00 do 16.00 opravljala naloge vratarja pri vhodnih vratih in bo bdela nad vstopanjem in izstopanjem iz objekta.
Starši ob prihodu po otroka vratarju sporočite, kdo ste in po koga ste prišli. Nato stopite do učilnice in obvestite učiteljico, da ste prišli po svojega otroka, nato pa vas prosimo, da se vrnete v avlo k vratarju in tam počakate na otroka. Prosimo, da se pred učilnico in v garderobah otrok ne zadržujete.
Učenci, ki iz šole odhajajo sami, vstopajo in izstopajo skozi glavni vhod. V primeru prihoda po 8.20 naj pozvonijo na zvonec pri glavnem vhodu.

Z upoštevanjem teh pravil glede vstopanja in izstopanja iz šole nam boste pomagali ohranjati varen prostor za šolanje naših učencev.

Vodstvo šole

 

Dostopnost