Skoči na glavno vsebino

OTVORITEV KNJIŽNICE NA LOKACIJI SPLITSKA

Okt 7, 2022 | Dogodki

V lanskem šolskem letu je učence predmetne stopnje OŠ Kolezija na lokaciji Splitska pričakala popolnoma prenovljena šola, ki se ji je v letošnjem šolskem letu pridružil še prizidek. V njem je poleg likovnega ateljeja in kabinetov za izvajanje DSP tudi knjižnica.

Slovesna otvoritev tega pomembnega dela šole, ki ga z vso pravico smemo imenovati tudi srce šole, je bila v četrtek, 6. 10. 2022. Ker knjižnice ni brez knjig, teh pa ne brez pisateljev in pesnikov, pa tudi prevajalcev, smo v goste povabili pisatelja, komika, igralca in prevajalca Boštjana Gorenca – Pižamo, v družbi katerega smo vsi učenci od 6. do 9. razreda skupaj z učitelji, vodstvom šole ter knjižničarjema Katarino Prevec in Janezom Modrom ter bivšo knjižničarko Majdo Samsa preživeli poučno uro, polno podatkov, predstavljenih nadvse komično, in seveda smeha.

Posebna sreča je doletela učence 6. d, saj je bil oddelek izžreban, da se udeleži nadaljevanja dogodka v knjižnici, ki je bila slovesno odprta. Tam so se učenci pridružili povabljenemu gostu, ravnateljici in vsem trem knjižničarjem. Ob odhodu so zgrabili priložnost in Pižamo poprosili še za avtogram.

In še prav poseben avtogram …

Dostopnost