Skoči na glavno vsebino

VELIKI USPEHI NAŠIH ŠAHISTOV V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

Jul 1, 2020 | Dogodki

no images were found

 

Življenje je kot šahovska igra, spreminja se z vsako potezo, pravi kitajski pregovor. Letošnje šolsko leto je najbolj zaznamoval pojav koronavirusa, med drugim so odpadla tudi vsa šahovska tekmovanja. Kljub temu se lahko na naši šoli tudi letos pohvalimo z izvrstnimi uspehi naših mladih šahistov in prav je, da se ob koncu šolskega leta še enkrat poveselimo največjih uspehov.

Decembra 2019 smo dosegli novo ekipno zmago: OŠ Kolezija je na celoletnem turnirju ciklusa najmlajših osvojila tretje mesto in si priborila pokal.

Januarja 2020 je v Kozjem potekalo posamično osnovnošolsko državno prvenstvo v pospešenem šahu. Matic Lavrenčič je v kategoriji do 12 let le eno partijo zaključil z remijem, osem nasprotnikov pa je suvereno premagal, s čimer si je zagotovil naslov državnega prvaka v pospešenem šahu.

Februarja 2020 je na Otočcu potekalo posamično državno prvenstvo v dveh kategorijah, v standardnem in pospešenem šahu. Posebej ponosni smo na nastop Vita Šolmajerja, ki je na državnem prvenstvu nastopil prvič. V kategoriji do 10 let je v standardnem šahu zasedel 21. mesto, izkušnje s šolskih tekmovanj v pospešenem šahu pa so pripomogle k odličnemu nastopu v tej disciplini: s petimi zmagami in dvema remijema si je priboril 6 točk ter osvojil odlično 5. mesto. Matic Lavrenčič je na državnem prvenstvu nastopil tretjič. V standardnem šahu je z le eno izgubljeno točko osvojil prvo mesto in naslov državnega prvaka v standardnem šahu do 12 let. V pospešenem šahu je zadnji dan tekmovanja zasedel peto mesto.

Vsem našim šahistom čestitam za uspešno zaključeno šolsko leto. V želji, da bi se lahko čim prej spet srečali na kakšnem šahovskem tekmovanju, na katerih se spletajo tudi trdne prijateljske vezi, vam želim vesele počitnice, polne lepih dogodivščin in premišljenih šahovskih potez!

Mentorica Barbara Smolnikar

Dostopnost