Skoči na glavno vsebino

Dečki Pavlove ulice

Dec 11, 2018 | Dogodki, Projekti

V tem šolskem letu smo se učenci 6.a priključili natečaju, ki ga je razpisal Balassijev inštitut in založba Beletrina. V okviru natečaja smo morali:

1.(pre)brati knjigo Ferenca Molnarja Dečki Pavlove ulice
2. Izdelati Zastavo dežele Domišljije
Zato smo se odločili, da bomo:
-28.9.2018 prespali v šoli, zraven pa še brali knjigo, izdelovali zastavo in se povezovali med seboj. Ogledali smo si tudi film Dečki Pavlove ulice, ki je bil v madžarščini.
– 5.10. 2018 je k nam na obisk prišla gospa Lucija Ćirović. Predstavila nam je nekaj  igric, ki so nas še bolj povezale.
– v mesecu oktobru smo ob prostem času in pri likovnem pouku izdelovali našo zastavo.
– 26.10.2018 se je zaključil natečaj in naša zastava, ki smo jo poimenovali Srečonosnih20 je bila končana.
– 15.11.2018 so nas z Balassijevega inštituta obvestili, da smo zmagali na natečaju. JUHUHU!!
– 23.11.2018 smo se udeležili slovesne razglasitve zmagovalca natečaja, ki se je odvijala na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu.
Na zmago smo zelo ponosni, vendar bi bila brez podpore s strani šole in staršev veliko manj sladka. Posebej bi se radi zahvalili učiteljicama Branki Jovanović in Evi Gorišek, saj sta nam s svojo ustvarjalnostjo, inovativnostjo in zagnanostjo odpirali nove možnosti pri izdelavi končnega izdelka.
Z veseljem bi ju vzeli s seboj na potovanje v Budimpešto!
Radi bi se zahvalili tudi vsem našim učiteljem, podravnateljici in gospe ravnateljici, še posebej pa tudi našim staršem, ki so nas spremljali in spodbujali od doma.
Vaš 6.a z mentoricama

 

Dostopnost