Skoči na glavno vsebino

Kuhna pa to

Jul 7, 2016 | Dogodki

V letošnjem šolskem letu se je izvajala interesna dejavnost Zavrti kuhalnico, kjer so se učenci od 6. – 9. razreda preizkusili v kuharskih veščinah.V sklopu interesne dejavnosti smo se pripravljali na kuharsko tekmovanje Kuhna pa to, ki obuja pozabljene jedi lastnega kraja, njihovo pripravo in uporabo lokalnih sestavin.Regijsko tekmovanje je potekalo 15. marca 2016 v gostilni Pečarič na Vrhovcih. Tekmovanja sta se udeležili dve skupini iz 8. in 9. razreda. Skupina štirih učenk, z imenom skupine Mljask iz 9. razreda se je uvrstila naprej v finale, ki bo potekalo 20. marca v G. Hotelu Union v Ljubljani.Komisijo bodo skušale prepričati s tremi jedmi, katerih glavna sestavina je goveji rep.

  1. Pri kategoriji »lokalno značilna jed, ki je povezana s kulinarično dediščino« bodo pripravile juho iz govejega repa.
  2. Pri drugi kategoriji morajo jed iz prve točke, pripraviti na moderen – sodoben način. Pripravile bodo kuhan goveji rep na posteljici gomoljne zelenjave s hrustljavim čipsom.
  3. Pri tretji kategoriji pa zahteva pripravo lokalno značilne dobrodošlice ali domače dobrodošlice, ki lahko preseže kruh in sol. pripravile bodo govedino v solati s peno jabolčnega hrena.

Obema skupinama čestitamo in želimo veliko uspeha tudi v finalu. Oglej si diaprojekcijo …

no images were found

 

 

Dostopnost