Skoči na glavno vsebino

Arhitekturni natečaj javnega sklada za kulturo

Dec 11, 2023 | Dogodki

Ob jubilejnem Ravnikarjevem letu 2023 je Javni sklad za kulturo (JSKD) razpisal arhitekturni natečaj z naslovom KAKŠNE OBLIKE JE PROSTOR.

Na razpisani arhitekturni natečaj je Eva Gorišek posredovala 7 del, ki jih je izdelalo 12 učencev in učenk 8.A in B razreda. Vsi učenci so prejeli skupinsko pohvalo in priznanja, med njimi so:

Aron Barbaresi, Lourenco Kajetan Slatinšek Raon, Domen Simončič, Maks Pirnat, Hanadi Frmić, Sofija Česnik, Julija Stariha, Laura Blatnik, Trina Cvjetičanin Junkar, Melisa Knez Šerbelj, Ema Mioč in Vasja Zebec.

Nagrade in priznanja nam je osebno podelila producentka za likovno dejavnost JSKD Monika Ivančič Fajfar.

S pripisom:

»V delih učencev OŠ Kolezija lahko prepoznamo materialno in kompozicijsko načrtovan koncept mentorice, ki je spodbudno vplival na razmišljanje učencev. Likovne rešitve učencev kažejo, da so bili motivirani k iskanju novih kreativnih poti tako, da so se srečali z drugačnim materialom in arhitekturnim opusom Edvarda Ravnikarja. Priznanje se podeli mentorici za angažirano spremljanje, usmerjanje in pomoč učencem pri razmišljanju in oblikovanju arhitekturnega prostora

Strokovna žirija  (Barbara Viki Šubic, arhitektka in pedagoginja na področju arhitekture, Monika Ivančič Fajfar, umetnostna zgodovinarka in vodja likovne dejavnosti na JSKD ter Vida Slađana Mitrović, akad. slikarka in likovna pedagoginja) je priznanja in nagrade dodelila delom, ki so izstopala po kakovosti likovne izvedbe ali po izvirni zamisli, so izražala razmislek o prostorskem oblikovanju, poglobljeno opazovanje arhitekture, lokalnega prostora, vsakdanjega okolja, vsebovala misli o kulturni dediščini, trajnostnih vprašanjih, arhitekturi prihodnosti.

Izbor del bo v obliki javne projekcije predstavljen v Ravnikarjevem mestu – Novi Gorici. Od, 4. decembra dalje si jo boste lahko ogledali v izložbi TIC Nova Gorica in v prostorih ZKD Nova Gorica.

 

I

Dostopnost