Skoči na glavno vsebino

ZMAJ DIRENDAJ NA PUSTNI TOREK

Mar 13, 2022 | Dogodki

Učenci 3.d razreda smo se v podaljšanem bivanju pripravljali na Zmajev karneval. Ker je bil sprevod po Ljubljani odpovedan, smo se odločili, da v šoli oživimo like.

Naša tema je bila pravljica Kajetana Koviča, Zmaj Direndaj.

Izbrali smo nekaj pravljičnih junakov: zmajčke, bernskega ovčarja Bernija, župana in naredili podmornico, ker je Berni v reki Ljubljanici videl podmornico namesto ladij. Izdelali smo tudi lubenico in lizike.

Uporabili smo tudi že obstoječe kostume, ki jih imamo na šoli še iz časov uspešnega dramskega krožka in so ustvarjeni s takratno mentorico, ki se je z uporabo in predelavo uporabljenih kostumov strinjala.

Ko smo ustvarjali like iz pravljice, je včasih v naši učilnici obstal vonj po lepilu, zato smo morali veliko zračiti. Kljub neprijetnemu vonju smo se ob oblikovanju vsi, ki smo sodelovali, neizmerno zabavali.

No, ja… imeli smo tudi nekaj nesreč z barvo, ko smo popackali tla in oblačila, vendar to je že druga zgodba…

Ko smo oblikovali like in se oblačili v kostume, je bilo veliko smeha in zabave, še posebej smo se veselili na pustni torek, kjer so naše maske ponovno oživele.

Učenci so me vedno znova presenečali z idejami, kako naj bi lepili posamezne dele in zanimivo je, kako so bili pri tem ustvarjalni, se poslušali in izmenjevali ideje.

Fotografija je objavljena na spletni strani MOL-a.

                                                                                                                   mentorica Eva Krevl

Dostopnost