Skoči na glavno vsebino

Tabor drugošolcev v Dolenji vasi pri Čatežu

Sep 14, 2016 | Dogodki

V sredo, 14.9.2016, smo se drugošolci poslovili od doma in staršev ter od bratov, sester, starih staršev, hišnih ljubljenčkov (pa še od koga) ter odšli v svet …. ali natančneje na tridnevni tabor v Dolenjo vas pri Čatežu.

DAN 1

Po kratki vožnji smo prispeli v dom Čebelica, se razdelili po sobah ter se lotili ene najzahtevnejših nalog – nameščanja posteljnine in pospravljanja postelj …. Uhhh uhhhh …. ob pomoči vseh možnih učiteljev smo zmogli tudi to. Potem pa odlično kosilo (pohan piščanec, pire krompir, solata ter sladoled), skupni sestanek, na katerem smo ponovili vsa pravila, in ….. že smo v akciji zunaj 🙂 Ampak o tem kasneje!

Tule smooooooooooo:

no images were found

Plezalna stena se je raztezala vse do neba!! A nekateri smo zmogli priti do vrha. Med igranjem smo opazili, da ob igrišču rastejo leske in toliko lešnikov še nismo videli na kupu. Prepričali smo se, da lešniki niso strupeni, kot so nekateri mislili, haha …

no images were found

Po sadni malici pa so prišle na vrsto panjske končnice. Nato večerja in nočni sprehod …. v družbi lune, naših svetilk in lampijonov. Za konec pa še Kljukec s strehe … in v njegovem slogu smo odbrenčali v postelje. Hej hojjjjjj! In lahko noč. Zaspali smo brez solzic domotožja. Juhuhuuuuuuu!

no images were found

DAN 2

Pokonci smo bili že navsezgodaj, prav nihče ni bil več zaspan. Jutranja telovadba v svežih meglicah nam je dobro dela 🙂 In že je bil na vrsti zajtrk ter pomerjanje gumijastih škornjev. Prav vsake nogice so našle svoje! Spustili smo se v dolino in potka nas je pripeljala do potočka na prečudovitem sončnem travniku. Zabresti v plitvo vodo in s cedilom loviti vodne živalce je prav posebno doživetje, ki bi ga moral doživeti vsak v svojem življenju najmanj enkrat. Postranice, polžki, razne ličinke, … v naših kadičkah se je nabralo marsikaj. Seveda je bila malica po tem nadvse dobrodošla. In že smo zamenjali okolje in se znašli v gozdu, kjer smo poskušali narediti in zanetiti ogenj. Pod vodstvom učitelja nam je to tudi uspelo. Da ni šla ognjena vročina v zgubo, smo si na palice zataknili kruh ter ga popekli. In zažganine nam niso še nikoli tako teknile, prav zares, haha (na to nas lahko spomnite, če se bomo v prihodnje pritoževali, ko se bo mami prismodila večerja)! Kosilo ….. in potem priprava na večerni “pokaži, kaj znaš” ….

no images were found

Kaj hitro je bilo tu popoldne in naše druženje s čebelami. Dokončali smo panjske končnice in se preizkusili tudi v lokostrelstvu. Uhhh … žoge nismo videli že ves dan, zato smo po večerji nadoknadili tudi to. In potem … škratov ples!! Pod čisto pravo disko kroglo v soju barvnih luči. Plesali smo, kot da nismo v pogonu že od najzgodnejših jutranjih ur, in to brez počitka! Pred sošolci smo nastopali tudi s točkami petja in plesa. In že smo se stuširani stisnili na postelje in počakali na Kljukca …. in na Emilijo Kozel in njene cimetove rogljičke …. na koncu pa smo pritisnili na gumbek na trebuhu in odbrenčali v sladke sanje 🙂  Ahh, tale dan je bil zares doooooolg, morda ima tu v Čatežu celo 52 ur 😉  Hej hojjjjjj!

no images were found

DAN 3

Pa je prišel čas slovesa … ampak ne tako hitro! Najprej jutranje pakiranje in v kopalnici obvezne pozabljene brisače in hlačke, ki očitno ne pripadajo nam, ampak čateškemu škratu 😉 Nato pa še pohod … vendar ne od Čateža do Litije, marveč po okoliških gričkih. Sonce, potke, vinska trta, klopotci in tišina … v objemu utrujenosti in misli na dom smo danes tudi mi manj poskočni. Ampak pred Čebelico smo se spet razživeli. Ta hip se igramo in naše glavice so spet polne nasmejanih idej in zamislic. Še kosilo …. in potem k očku in mamiciiiiiii 🙂

no images were found

Lepo je bilo. Pa nasvidenje še kdaj!

 

 

Dostopnost