Skoči na glavno vsebino

V olimpijskem letu se Pavel Kandus učenec 9. c OŠ Kolezija pripravlja na 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado (International Junior Science Olympiad – IJSO) 2024

Jul 2, 2024 | Novice

Čeprav so poletne počitnice že v polnem teku, je na OŠ Kolezija prišla izjemna novica, da se je naš učenec uvrstil na 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado.

Pavel Kandus, učenec 9. c OŠ Kolezija, je v letošnjem šolskem letu 2023/24 dosegal izjemne rezultate na številnih tekmovanjih v znanju. Na državnih tekmovanjih iz matematike, kemije, fizike, logike in geografije je dosegel tri zlata in dve srebrni priznanji, zato nismo presenečeni, da je bil prav Pavel Kandus eden od 100 učencev, ki so bili konec junija 2024 povabljeni na Pedagoško fakulteto v Ljubljani, da bi se udeležil prvega kroga priprav na 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado (International Junior Science Olympiad – IJSO) 2024, ki bo decembra 2024 potekala v Bukarešti v Romuniji.

Priprav se je udeležilo 100 učencev, ki so bili na državnih tekmovanjih iz znanja kemije, fizike in biologije najuspešnejši, nato pa so na podlagi pisnega izbirnega testa izbrali 15 kandidatov, ki se bodo avgusta udeležili naslednjih priprav na IJSO.

V to prestižno petnajsterico se je uvrstil tudi Pavel Kandus in za ta uspeh mu iskreno čestitamo prav vsi na OŠ Kolezija.

Pavlu želimo uspešno nadaljevanje te čudovite zgodbe in na OŠ Kolezija obljubljamo, da bomo zanj in za njegovo ekipo decembra močno navijali.

Dostopnost